Animale de companie și copii în aceeași locuință? Iată cum să păstrăm igiena în casă

Este minunat să ai în casă și copii și animale de companie. Joaca și voia bună vor fi la ordinea zilei, iar cei mici vor crește mult mai fericiți alături de un prieten care va fi lângă ei zi de zi. Însă atenție la igienă!

Iată câteva sfaturi pentru a avea o igienă ca la carte:

În primul rând, animalele de companie au nevoie de deparazitare de cel puțin două ori pe an atât pentru sănătatea lor, cât și pentru sănătatea celor care locuiesc în casă. Mai ales pentru copii! Cei mici nu știu ce înseamnă igiena așa că trebuie să fie protejați din start.

Copiii tind să își atingă fața mai des sau chiar să bage mâinile în gură. Cei mici ating animalul de companie, jucăriile acestuia, stau pe podea pentru a se juca. Așa că părinții trebuie să îi spele pe mâini regulat.

Iar podeaua va fi igienizată frecvent. Cu soluții pet-friendly de preferat. Astfel atât copilul, cât și animalul se vor juca în siguranță.

Nu este recomandat ca cel mic să atingă animalul de companie în timp ce mănâncă. Copilul trebuie spălat pe mâini înainte și până când termină masa să nu ia contact cu prietenul său.

Dacă stai la curte sau ieși cu animalul afară, în parc, la întoarcerea acasă este obligatoriu să fie spălat pe lăbuțe. În caz contrar, microbii adunați de pe jos se vor răspândi în toată casa.

Nu lăsa animalul de companie să doarmă în pat cu cel mic. Blănița lui adună pe timpul zilei bacterii care nu trebuie să ajungă pe lenjeria de pat a copilului.

În cazul în care animalul își pierde blana, casa trebuie curățată mai des. Copilul nu trebuie să înghită, nici măcar din greșeală, fire de păr.

Animalele de companie nu se spală foarte des. Însă după fiecare baie, cada sau locul în care a fost spălat acesta trebuie dezinfectat.

De asemenea, și patul animalului de companie trebuie spălat cu regularitate. Acela este unul dintre locurile în care se strâng microbi, iar copiii pot avea acces destul de ușor la el.

Atenție la sezonul căpușelor, mai ales dacă stai la curte! Verifică animalul de fiecare dată când intră în casă. Există picături speciale care îi protejează de „musafirii nedoriți”.

Cu aceste reguli simple de respectat, cel mic poate avea o copilărie frumoasă alături de un prieten adevărat.

Utilizați în siguranță produsele biocide. Citiți întotdeauna eticheta și informațiile despre produs înainte de utilizare.

Modifică setările cookies