Curățare vs. dezinfectare

Dezinfecţia și curăţenia suprafeţelor şi a obiectelor din casa ta pot reduce semnificativ riscul de infecţie cu bacterii.

Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de suprafețele care doar par curate, dacă nu se folosesc substanţe speciale de dezinfectat, germenii periculoși se pot ascunde cu ușurință, aceștia pot rezista de la câteva ore până la câteva zile.
Mâinile murdare, hainele şi încălţămintea purtate în afara locuinţei, telefoanele, toate pot fi contaminate cu virusuri şi bacterii pe care le aducem în locuinţă şi, astfel, riscăm să ne îmbolnăvim, dar şi să le punem în pericol sănătatea celor dragi.
Spălatul corect pe mâini, dezinfectarea mânerelor dulapurilor, a clanţelor, a întrerupătoarelor de lumină şi a altor suprafeţe pe care le atingem deseori (mouse, tastatură, tabletă, telefoane etc.) sunt măsuri de primă intenţie în ceea ce priveşte riscul de reducere a infecţiilor.

Ce folosim pentru a curăța și dezinfecta?

Dacă o suprafață este murdară, curățați-o întâi cu apă și săpun sau detergent. Apoi folosiți un produs dezinfectant pe bază de alcool (aproximativ 70%) sau clor. Oțetul și alte produse naturale nu sunt recomandate.

Pentru o igineziare completă, curățarea este doar un prim pas. Ea presupune îndepărtarea resturilor și a murdăriei, dar nu elimină virusurile și bacteriile nocive. Acest lucru se realizează abia prin dezinfectare. Pentru a facilita însă întregul proces puteți apela la produsele care au dublu efect.

Cum se dezinfectează?

Este important să nu ștergeți soluțiile de dezinfectanteimediat după ce le-ați aplicat pe o suprafață. Multe produse de dezinfectat, precum șervețelele și pulverizatoarele trebuie să fie lăsate să acționeze pe o suprafață timp de câteva minute pentru a fi eficiente. Citiți întotdeauna instrucțiunile pentru a vă asigura că folosiți produsele conform recomandărilor și că nu distrugeți obiecte sensibile precum telefoanele mobile și alte dispozitive electronice. Pentru dispozitivele electronice optați pentru folii de protecție, care pot fi curățate.

Ce dezinfectanți folosim?

Este important să folosim un dezinfectant de suprafeţe performant şi echipamente de protecţie omologate, pentru a reduce la minimum contactul cu microbii. Pentru toate acestea Dettol ne sare în ajutor cu o gamă largă de dezinfectanți.

Dezinfectanţii pentru suprafețesunt produse care permit consumatorilor să distrugă bacteriile dăunătoare de pe suprafeţele utilizate în mod obişnuit ale casei, de la bucătărie, până la baie. În multe cazuri, aceştia au o dublă utilizare, de curăţare şi dezinfectare, în acelaşi timp.

Dezinfectanţii pentru suprafețepot distruge bacteriile neaşteptate şi pot elimna chiar şi bacteriile dăunătoare sistemul digestiv de pe blaturile de bucătărie.

La fel de important precum dezinfectantul de suprafeţe este şi gelul antibacterian, pe care trebuie să îl avem cu noi în mod permanent, mai ales pentru cazul în care nu avem posibilitatea să ne igienizam mâinile prin spălarea lor cu apă şi săpun.

Dezinfectanţii pentru mâini conţin o formă de alcool, precum aloolul etilic, ca ingredient activ.. Astfel, gelurile antibacteriene pe bază de alcool sunt în mod clar metode foarte utile şi importante de a preveni apariţia infecţiilor bacteriene şi virale, cu mici excepţii. Gelurile antibacteriene pot avea un rol benefic în preîntâmpinarea cauzelor răcelii şi gripei.

Utilizați în siguranță produsele biocide. Citiți întotdeauna eticheta și informațiile despre produs înainte de utilizare.

Modifică setările cookies