Modalități prin care ne putem proteja pe noi înșine și pe cei dragi de virusuri

Igiena este lucrul esențial de care trebuie să ne ocupăm zilnic, mai ales în vremurile pe care le trăim.

Astfel, multe bacterii și virusuri pot supraviețui în mediul înconjurător și pe suprafețe timp de mai multe zile, iar singura modalitate de a distruge bacteriile și virusurile este utilizarea de produse dezinfectante.
Suprafețele pot fi ușor contaminate cu particule virale, mai ales dacă cineva care este infectat a fost în imediata apropiere. Mâinile contaminate pot transfera apoi unele virusuri prezente pe fețele noastre. Acest lucru oferă virusului o cale pentru a intra în corpul nostru.

Dar cum ne putem proteja pe noi înșine și pe cei dragi de virusuri?

Mai întâi, trebuie ne păstrăm mâinile curate, acesta fiind și cel mai bun mod de a scăpa de germeni. Trebuie să ne asigurăm că ne spălăm des pe mâini cu săpun și apă caldă sau cu un dezinfectant pe bază de alcool (dezinfectant pentru mâini).

De asemenea, este la fel de important să folosim șervețele de unică folosință în loc de mâini sau de o batistă atunci când tușim sau strănutăm. Trebuie să ne asigurăm că întotdeauna:

  • - să tușim și să strănutăm într-o batistă sau în îndoitura cotului.
  • - să aruncăm șervețelele într-un coș de gunoi cu capac închis cât mai curând posibil.
  • - apoi, să ne spălăm pe mâini cu săpun și apă caldă sau folosiți dezinfectant pentru mâini.

Un alt aspect la fel de important atunci când ne îmbolnăvim să stăm acasă. Virusurile pot fi foarte grave pentru unele persoane, inclusiv pentru copiii mici, persoanele în vârstă, femeile însărcinate și persoanele cu afecțiuni medicale cronice - așa că este deosebit de important să păstrăm distanța.

Un mod foarte simplu de a reduce răspândirea germenilor este să stăm sau să ne așezăm la distanță de oameni atunci când tușim sau strănutăm (cel puțin 1 metru - aproximativ la lungimea unui braț).

Igiena înseamnă tot ceea ce ne înconjoară. De aceea, este extrem de important să curățăm casa și suprafețele de lucru în mod regulat pentru a putea scăpa de germeni, inclusiv:

  • - telefoanele
  • - mânerele ușilor
  • - jucăriile copiilor
  • - tastaturile

Cu toate acestea, produsele Dettol pot ajuta la îndepărtarea virusurilor de pe suprafețe sau de pe mâinile noastre pentru a preveni pătrunderea acestora în organism, rupând astfel lanțul de infecție.

Utilizați în siguranță produsele biocide. Citiți întotdeauna eticheta și informațiile despre produs înainte de utilizare.

Modifică setările cookies